Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


önéletrajza

 

                                                          

Adam életrajza 

 

 

 

Adam Mitchel Lambert 1982. január 29-én született Indianapolisban, majd a  később San Diegó-ba költözött édesanyjával Leila-val, édesapjával Eber-rel és öccsével  Neil-lel.   Korai évek és tanulmányok:

-Iskolás évei alatt sokszor szerepelt színdarabokban, és tagja volt az énekkarnak is.   - A Deer Canyon Elementary Schoolba, majd a Mesa Verde Middle Schoolba járt, ahol megnyerte az Airband versenyt, Michael Jackson - Thriller c. számával.  

 

- Adam a The Ten Commandments: The Musical-ben Joshua-t alakította, dala, az Is Anybody Listening?, ami jó kritikákat kapott

 

Pályafutása kezdete: 

 

- Tíz éves kora óta színészkedik, ő játszotta Linus szerepét a You’re a Good Man, Charlie Brown című darabban a san diego-i Lyceum Theater-ben.

 

- Szerepelt a The Ten Commandments: The Musical-ben Val Kilmerrela Kodak Theatre-ben.

 

- A Wicked  című Broadway musicalben ő volt a helyettesítő színész Fiyero szerepére Torontoban, Chicagoban, San Fransiscoban és Los Angelesben.

 

- 2004. óta rendszeres fellépője a Zodiac Show-nak,  melynek a Pussycat dolls egykori tagja, Carmit Bachar  a társalapítója.

 

Élet az Idol elött:

 

- Adam, mielött jelentkezett, az Idol-ba vad életmódot folytatott. A los angeles-i meleg klubbok ismert alakja lett, ahol megismerkedett volt barátjával Cheeks-el és Cassidy Haley-val.

 

- BB saját dalokat is felvett. a legsikeresebb a Kiss and tell és a Glamorize lett, melyekkel szórakoztatta a meleg bárok közönségét.

 

- Lambert engedélye nélkül kiadtak egy albumot ami a saját számait tartalmazta. Az album címe Take one.

 

American Idol:

 

- BB  San Fransiscóban jelentkezett az American Idol  tehetségkutató verseny 8. évadjába.

 

Az első meghallgatására a Rock With You és a Bohemian Rhapsody dalokat választotta.

 

A fiúra  a legnagyobb hatással lévő előadók közt szerepel a Queen, David Bowie , Michael Jackson, az Aerosmith és Led Zeppelin. 

 

Az elődöntőben a közönség szavazataival bejutott a legjobb 13 közé, csatlakozva a 2. csoport énekeseihez, Kris Allen-hez  és Allison Iraheta-hoz.

 

Az évad győztese, Kris Allen lett a szobatársa az Idol házban.

 

- A Michael Jackson héten a Balck or White című dallal mind a négy zsűritag dicséretét elnyerte és Paula Abdul megjósolta, hogy el fog jutni a döntőig.

 

A következő héten a Ring of Fire country sláger egy változatát adta elő. Míg Randy Jackson,  Kara DioGuardi-nak és Paula Abdulnak tetszett az előadása, Simon cowell rossznak találta.

 

A Motown estén Adam a The Miracles  dalának, a The Tracks of My Tears-nek az akusztikus verzióját énekelte. A zsűrinek tetszett és Smokey Robinson , a hét mentora és a dal eredeti előadója-szerzője állva tapsolt Adam produkciója után.

 

A Top 8-ba jutva, mikor a versenyzők a születésük évéből választott dalt adtak elő, Lambert a Mad World -öt énekelte, amire Simon Cowell felállt és állva tapsolta a produkcióját, amire az Idol történelme allat egszer került sor. Következő estén az eredményhirdetés alatt a többi zsűritag egyetértett abban, hogy az állva tapsolás volt a legjobb kritika Adam produkciójára.Egy héttel késöbb BB a Szombat esti láz című filmből énekelte az If a can't have a you  című dalt, ami Kara DioGuardi szerint a "legemlékezetesebb előadása", Cowell szerint hangja "hibátlan" volt, Abdulnak pedig könnyeket csalt a szemébe.

 

A Top 4-ben, a Rock and Roll héten a Whole Lotta Love -ot adta elő. Cowell azt mondta, "ez volt az egyik kedvenc produkcióm... senki nem tudja felülmúlni", Abdul a dal címére utaló szójátékkal fejezte ki tetszését: "whole lotta perfect".

 

- az évad közepén előkerült néhány fotó ahol Adam egy fiúval (Cheeks, a volt barátja) csókolózik.
 

 

A fórumokon egyetértettek többen is, hogy a képek nem befolyásolják a verseny állását. BB megerősítette, hogy ő van a fotókon , kijelentette, nincs rejtegetni valója, mindig is nyitott volt az életével kapcsolatban. Ezzel elindult a médiában a találgatások sora a  szexualitásáról. Feltételezték, hogy meleg és úgy vélték, talán ő lesz az első meleg American Idol. 

 

Amikor a Rolling Stone  megkérdezte, szerinte befolyásolták-e a végső eredményt a szexuális beállítottságáról szóló találgatások, amire  nevetve azt felelte "talán". A Rolling Stone egy címlap sztori interjújában megerősítette,hogy meleg - "Nem hinném, hogy bárkinek is meglepetés lenne azt hallani, hogy meleg vagyok... Büszke vagyok a szexualitásomra. Az csak egy másik részem."

 

2009. május 20-án másodikként végzett az American Idol 8. évadjában. A fináléban olyan sztárokkal lépett fel mint pl a Queen és a Kiss. A Queennel és  Kris Allen társaságában a We are the Championst-t  adták elő.

 

 

 

Idol után

 

 

 

Adam Lambert első szólólemeze 2009. novemberében jelent meg For your entertainment címmel Albuma készítésében olyanok működtek közre, mint Ryan Tedder, aki . Beyoncé-val és Kelly Clarksonnal is dolgozott, Greg Wells,Katy Perry producere, Sam Sparro, Linda Perry, a slágergyáros Max Martin, Rob Cavallo és Dr. Luke. A lemezén szereplő dalok közül néhánynak olyan sztárok az írói/társírói, mint,Lady Gaga, Pink Matthew Bellamy  és Justin Hawkins (The Darkness). A szólóalbumának hangzása nagyon változatos. Egy sokoldalú albumot, egy "rock-pop-elektronikus-dance cuccot" alkottak.

 

Slash és Brian May mellett Gene Simond, a KISS frontembere is elismerően beszélt Lambertről. Közös produkciójukról beszélve azt mondta, "Adam fantasztikus volt. Erőteljes és vonzó személyiség."

 

Az Idol óta több díjat is nyert: Young Hollywood Award "Az év előadója", Teen Choice Award "Reality/Variety sztár".

 

Lambert Idol utáni egyik első dala a2012 című filmnek a főcímdala volt.

 

A számot már megjelenése és a filmpremier előtt meghallgatta Brian May, a Queen gitárosa és elragadtatással írt róla blogján:

 

"Kiváltságos vagyok, hogy hallhattam ezt a számot, amit Adam Lambertnek írtak... ez egy dal egy hamarosan megjelenő filmhez, a 2012-höz. Azt kell mondjam, teljesen kiütött... igazán szenzációs. Sőt, nyilvánvalóan number one sláger lesz, bármelyik bukméker megőrülne, hogy fogadhasson rá. Nem viccelek, én nem olvadok el egykönnyen a férfi énekesektől...

 

de Adam  hangja magában foglal mindent, érzékenységet, mélységet, érettséget és elképesztő terjedelmet és erőt, amitől világszerte le fognak esni az állak. Ez egy elképesztő előadás. Semmi kétség.

 

A Rock világának van egy fényes új csillaga."

 

Magyarázat:

 

BB: babyboy vagy baby

 

Adommy: Adam+ Tommy ( Tommy Joe Ratliff: Adam bandájának egyik tagja)

 

Bradam: Adam+ Brad( Cheeks)

 

Kradam: Adam+ Kris Allen

Kradison: Adam+Kris Allen+Allison Iraheta

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.